Browning – Hall Residence

The current owners of the Historic Val Browning Home wanted to restore the authenticity of the historic landscape – cutting back layers of additions that had been made over the years – while also improving the functionality of the yard for their modern lifestyle. In 2006, Io LandArch began designing a master plan for the overall site improvements.

The challenge was to properly edit the layers that had accumulated over time, while also adding new elements – like an outdoor entertainment area, built-in barbecue and pergola – to restore the grace and charm of this historic estate.

By restoring key elements, including a hillside stone grotto and an outdoor fireplace, we were able to add new functional elements while maintaining the historic appeal of the home and site.

Photo Gallery

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider